Литургија у манастиру Ђурђеви Ступови

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је на празник Светог Григорија Богослова, у сриједу 7. фебруара 2018, Свету Архијерејску Литургију у манастиру Ђурђеви Ступови.

Литургија у манастиру Ђурђеви Ступови

Заједно за Николу

Братство православне омладине „Светог Василија Острошког“ из Никшића организовало је у уторак 6. фебруара 2018, у Парохијском дому у Никшићу, добротворно вече, чији приход је намијењен лијечењу Николе Мијушковића.

Заједно за Николу

Гусларско вече за помоћ у изградњи цркве Свете Петке у Голији

Удружење гуслара „Хаџи Радован Бећировић Требјешки“ организовало је у петак, 2. фебруара 2018, у Никшићу, донаторско гусларско вече поводом изградње цркве Свете Петке у Јасиковици у Голији.

Гусларско вече за помоћ у изградњи цркве Свете Петке у Голији

Епископ Јоаникије у посјети Њемачкој

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије боравио је, на позив Његовог Високопреосвештенства Архиепископа берлинског и све Германије Г. Марка Руске Православне Заграничне Цркве, у четвородневној посјети Њемачкој.

Епископ Јоаникије у посјети Њемачкој

Предавање „Империјални свјето-назор у временском луку“ др Чаславa Копривице

У организацији Матице српске - Друштва чланова у Црној Гори и Друштва црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије“ у Никшићу је, у суботу 3. фебруара 2018, предавање „Империјални свјето-назор у временском луку“ одржао проф. др Часлав Копривица.

Предавање „Империјални свјето-назор у временском луку“ др Чаславa Копривице

У Саборном храму у Никшићу свечано дочекане светиње Светог Саве

Благословом Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија и Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија, вјерници у Црној Гори имају благословену прилику да се поклоне светињама Светог Саве: кристалном Крсту који се чува у ризници манастира Савина, епитрахиљу који се налази у Цетињском манастиру и патерици из ризнице манастира Мораче.

У манастиру Ђурђеви Ступови свечано дочекане светиње Светог Саве

У оквиру Светосавске Литије која ових дана, по благослову Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија и Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија, пролази кроз Црну Гору, а у којој се носи Крст Светог Саве из ризнице манастира Савине код Херцег Новог, светитељев епитрахиљ који се чува у Цетињском манастиру и патерица Светог Саве из ризнице манастира Мораче, у петак 3. фебруара 2018, ове светиње су пристигле у манастир Ђурђеве Ступове.

Одржана Светосавска академија у Жупи Никшићкој

Светосавском академијом, која је у четвртак 1. фебруара 2018, одржана у Жупи Никшићкој, завршене су овогодишње свечаности које су, у славу Светог Оца нашег Саве, првог Архиепископа и просветитеља српског, организоване широм Епархије будимљанско-никшићке.

Одржана Светосавска академија у Жупи Никшићкој

Реликвије Светог Саве стигле у Бијело Поље

Велика је власт и смјелост Светог Саве пред престолом Божјим

Послије вечерње и петохлебнице је прочитан и Акатист Светом Сави, а у истом храму сјутра, 2. фебруара, ће бити служена Литургија. Реликвије Светог Саве вјерници у Бијелом Пољу ће моћи да цјеливају до 14. часова, послије чега ће Литија бити настављена према Ђурђевим ступовима у Беранама.