Заједно за Николу

Братство православне омладине „Светог Василија Острошког“ из Никшића организовало је у уторак 6. фебруара 2018, у Парохијском дому у Никшићу, добротворно вече, чији приход је намијењен лијечењу Николе Мијушковића.

Заједно за Николу

Двадесетпетогодишњи Никола Мијушковић је више од четири године на дијализи, а тренутно је на лијечењу у Турској гдје чека трансплатацију бубрега за шта је потребно 35.000 евра.

Саосјећајући се са својим суграђанином, Братство је иницирало организовање добротворне вечери како би помогли Николи да што прије оздрави и врати се нормалном животу. Хуманост Никшићана није изостала ни овом приликом, па је сала Парохијског дома била испуњена до последњег мјеста.

Заједно за Николу

Сабранима се најприје обратио протојереј Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки. Он је казао да радује што је Никшић још једном показао да је град великих људи, осјећајан, хуман.

„Ми из Цркве чланове породице Мијушковић осјећамо као своју породицу. Од младог Николе учимо како треба бити велики човјек и када нас задеси невоља, учимо како човјек треба да буде борац и да се не предаје. Свима који сте помогли нашем Николи нека Бог и Свети Василије дарују свако добро“, поручио је протојереј Слободан Јокић.

Заједно за Николу

У име Братства православне омладине говорио је Лука Цицмил, предсједник, који је казао је да је Никола чинио много добрих дјела свима око себе, а сада је ред да и ми, његови суграђани учинимо добро дјело за њега.

У програму, који је водио новинар Жељко Вуксановић, учествовали су: солиста Тијана Блечић, појац Лука Цицмил, гуслар Горан Перовић, млади гуслар Никола Крулановић, КУД Чигра, епски пјесник Божо Ђурановић, хумориста Велизар Касалица, хор Преподобне мати Ангелине и други.
Овом приликом прикупљено је 2.750 евра.

Сви људи добре воље који желе да се укључе у акцију сакупљања помоћи, намијењене лијечењу Николе Мијушковића, средства могу уплатити на жиро рачун: 540-32098369-42 са назнаком за Николу.

Video kanal Eparhije  Radio Svetigora  Sveviđe

Srpska pravoslavna crkva