Коло српских сестара из Бијелог Поља у обиласку светиња Митрополије црногорско-приморске

Двадесетак чланица Кола српских сестара из Бијелог Поља посјетило је у 16. недјељу по Духовима, 10. октобра 2021. неколико светиња Митрополије црногорско-приморске.

Коло српских сестара из Бијелог Поља у обиласку светиња Митрополије црногорско-приморске

Предвођене свештеником Милосавом Јовановићем, парохом бјелопољским чланице бјелопољског Кола српских сестара присуствовале су, најприје, светој Литургији која је служена у Цетињском манастиру. По одслуженој Литургији, посјетиле су ризницу Цетињског манастира, а потом и цркву Рођења Пресвете Богородице на Ћипуру.

Приликом обиласка светиња Митрополије црногорско-приморске, сестре из Кола „Свете Петке“ обишле су манастир Дајбабе, а затим и Саборни храм Васкрсења Христовог у Подгорици, гдје су се поклониле гробу блаженопочившег Митрополита Амфилохија, помолиле се и запалиле свијеће за покој његове душе.

Чланице су имале благослов да, током овог једнодневног обиласка светиња, посјете манастире Ждребаоник и Ћелија Пиперска.  
Са благословом ондашњег Епископа будимљанско-никшићког Јоаникија, рад Кола српских сестара у Бијелом Пољу обновљен је ове године, након Литургије, која је 7. фебруара, служена у храму Светог Николе - Никољцу.

За предсједницу Кола тада је изабрана угледна парохијанка хаџи Ранка Делић. Коло српских сестара „Свете Петке“ броји преко 40 чланова, а духовник им је јереј Милосав Јовановић.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe