Да љубимо једни друге – Празник Светог Великомученика Димитрија у Невесињу

Јер, то је јасан знак, кад ми љубимо једни друге, да је дошло Царство Небеско.., када бринемо једни о другима, када не мрзимо оне који нам зло чине, када гладне, жедне појимо и болесне и затворенике обилазимо и наге облачимо.., када се за другога и ближњега бринемо у сваком погледу, и када показујемо на видљив начин нашу љубав и потврђујемо је дјелима.., то је истинско Царство Божије, које долази на видљив начин и оно се најјасније и највише у томе нашем међусобном односу и у тој љубави очитава.

Да љубимо једни друге – Празник Светог Великомученика Димитрија у Невесињу
 
Овим ријечима, Његово преосвештенство, Епископ будимљанско-никшићки Методије, указао је на значај Христове заповијести из прочитаног одјељка из Јеванђеља по Јовану, честитајући потом Празник Светог Великомученика Димитрија свим житељима Невесиња, као и Крсну славу и имендан Епископу захумско-хереговачком и приморском Димитрију, који је заједно са Епископом Методијем, свештенством и вјерним народом служио Свету архијерејску литургију у невесињском Саборном храму.

Овом приликом, Црква Божија, руком Епископа Димитрија одликовала је и произвела презвитера Драгу Зупца, пароха кифиноселског, у чин протопрезвитера.
 
По раздјељењу Светих Дарова хришћанима овог града, уз спомен на све бранитеље и страдалнике за његову одбрану, освећени су и раздијељени и славски хљеб и жито, а радост Празника наставила је да се умножава и раздјељује и за трпезом у парохијском дому.
 
Том приликом, господин Дејан Стошић из Смедерева, који је поријеклом Херцеговац, Епископу Димитрију и Црквеној општини невесињској, даровао је крстионицу и новчани прилог за изградњу парохијског дома у невесињском насељу Гвозд.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

 

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe