Награда “Марко Миљанов“ Милици Бакрач и Ђорђу Сладоју

У руке Милице Бакрач, пјесникиње из Никшића ових дана, стигло је значајно књижевно признање, награда “Марко Миљанов“.

Награда “Марко Миљанов“ Милици Бакрач и Ђорђу Сладоју

Ово угледно признање, које додјељује Удружење књижевника Црне Горе, Милица Бакрач дијели са писцем Ђорђом Сладојем. Жири за додјељивање награде, у чијем саставу су: проф. др Драган Копривица, предсједник и чланови Илија Лакушић, предсједник УКЦГ и Владо Поповић једногласно су одлучили да традиционална годишња награда Удружења књижевника Црне Горе буде равноправно додијељења Ђорђу Сладоју за књигу поезије “Златне олупине“ (изишла 2012 у издању Српске књижевне задруге) и Милици Бакрач за надахнуту књигу љубавне поезије “Жена“, издање Издавачког центра Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори.

Награда “Марко Миљанов“, коју Удружење књижевника Црне Горе додјељује од 1974, а састоји се од повеље и новчаног износа, биће уручена овогодишњим лауреатима 8. маја на свечаности у Медуну, гдје је родна кућа Марка Миљанова. Овом приликом Владо Чедов Поповић, представник предузећа “Царине“ добитницима ће уручити и новчани дио признања.

Овогодишње додјељивање награде истовремено је и најава интернационализације овог признања, а односиће се на много већи културни простор, територију бивше Југославије и шире.

Награда “Марко Миљанов“ Милици Бакрач и Ђорђу Сладоју

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe