Литургија у никшићкој Саборној цркви

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије присуствовао је Светој Литургији, која је друге недјеље великог и Часног поста, у суботу, 10. марта, служена у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу.

Литургија у никшићкој Саборној цркви

Литургију је служило свештенство архијерејског намјесништва никшићког: јереј Данило Зиројевић, који је началствовао светим богослужењем са свештеницима Миливојем Јововићем, парохом жабљачким, Мирком Вукотићем и Остојом Кнежевићем. Вјерници, који се постом и молитвом спремају да дочекају празник Васкрсења Христовог, приступили су Светим тајнама Тијела и Крви Христове.

Литургија у никшићкој Саборној цркви

Сједница Епархијског савјета и Епархијског управног одбора

У суботу, 10. марта након одслужене Свете литургије, у просторијама административног сједишта Епархије будимљанско-никшићке у Никшићу, одржана је редовна сједница Епархијског Савјета и Епархијског управног одбора Епархије будимљанско-никшићке.

Литургија у никшићкој Саборној цркви

На сједници, на којој је предсједавао Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, усвојен је Завршни рачун за 2011. и буџет за текућу годину. Такође, донијето је неколико важних одлука везаних за живот и рад Епархије.

На крају сједнице Његово преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије је захвалио свим члановима Епархијског Савјета и Епархијског управног одбора на одзиву и указао на смјернице у раду за текућу 2012. годину.

Литургија у никшићкој Саборној цркви

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe