Предсједник Скупштине ЦГ Андрија Мандић примио Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић примио је данас у Скупштини Црне Горе Његово Високопреосвештенство Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија, саопштено је на сајту Скупштине ЦГ.

Предсједник Скупштине ЦГ Андрија Мандић примио Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија

“Предсједник Мандић је, прије свега, митрополиту Јоаникију пожелио добродошлицу у Скупштину Црне Горе, том приликом посебно истичући чињеницу да су он, као и странка коју предводи увијек са посебним уважавањем третирали улогу митрополита и саме Цркве која је створила Црну Гору, додајући да су кроз њену историју митрополити из династије Петровић Његош осим духовних били и свјетовни владари Црне Горе.

Предсједник Скупштине је митрополита упознао са динамиком рада у парламенту, апострофирајући чињеницу да улаже свој максимум како би Скупштина радила што ефикасније и како би се одлуке доносиле уз што већи консензус.

Митрополит црногорско приморски г. Јоаникије је саопштио да се јасно види да су ствари у земљи кренуле набоље и да су сви, укључујући и Црква примјетили да нови сазив Скупштине Црне Горе доноси веома важне одлуке и остварује запажена достигнућа.v

Током дугог и садржајног разговора, предсједник Мандић и митрополит Јоаникије су се дотакли свих тема које се тичу будућности Црне Горе.

На самом крају састанка, предсједник Мандић је митрополиту Јоаникију уручио панагију Богородице с малим Христом на рукама, крст са златним ланцем, часни крст, икону Светог Симеона Мироточивог, који је рођен у некадашњој Рибници и који је заштитник главног града Подгорице, као и икону Светог Саве.

Митрополит црногорско-приморски је предсједнику Мандићу уручио репринт Мирослављевог јеванђеља, истакавши да је то највреднији и најстарији српски средњевјековни ћирилични споменик који је рукописан на простору данашње Црне Горе и нераскидиво везан за њу”, стоји у саопштењу.

Р.В.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

 

 

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe