Свенародно сабрање у Бијелом Пољу: “Сваки који претрпи до краја биће спасен”

У Бијелом Пољу је, у недјељу 9. фебруара 2020. после Молебана, у цркви Светих апостола Петра и Павла, литија вјерног кренула до храма Светог Николе у Никољцу.

Свенародно сабрање у Бијелом Пољу

Непрегледним колонама вјерника, придружиле су се литије из Барица, удаљених 43 километра од Бијелог Поља, Вранешке долине, Мајсторовине и других мјеста.

Благосиљајући народно сабрање, послије Молебана Пресветој Богородици, јереј Милосав Јовановић је пожелио да оно буде на здравље, спасење  и побједу.

„Kоначну побједу добра над злом, да се испуне ријечи Светог писма, светог Јеванђеља, гдје нас Бог поучава и храбри, говорећи: „Сваки који претрпи до краја биће спасен“ и ми слиједимо и слиједићемо те ријечи до саме побједе.

Kао што знате, крајем прошле године, у Скупштини Црне Горе, донијето је противуставно безакоње којим се хоће одузети светиње од овог честитог народа, којим човјек хоће да одузме оно што је Божије, не знајући, тај мали човјек, да све оно што је створено је Божије и то се не да оскрнавити, а потврда свега тога јесте и овај силни народ, који су окупља, овдје и широм Црне Горе, осјетио је то безакоње и брани своје светиње.

Упорно нам говоре и понављају да неће да отимају светиње, али, као што су јуче донијели тај закон, данас ће на себе преписати светиње, а већ сјутра  ће забранити да се у њима молимо и Богу службе вршимо.

Они говоре како нема мјеста за све у овим светињама, како појединци не могу да уђу у храм, а ми им поручујемо да то није истина и да су сви добродошли у храм Божији, јер се Црква руководи јеванђељем Христовим.

То говоре они који нијесу ни крштени, који у цркву никад нису ни ушли, нити хоће да уђу. Они то говоре да обману јавност, да завађају. Али, ми им поручујемо одавде да се то неће догодити.

Због тога је овај честити народ устао и због тога нећемо одустати док се овај закон не повуче. Сваког четвртка и недјеље ћемо се, у још већем броју, окупљати око светиња, јер смо се завјетовали, прошле године, на Тројичин дан, испред Храма Христовог Васкрсења да ћемо чувати, бранити и обнављати светиње”, поручио је о. Милосав Јовановић.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe