У Никшићу организована изложба поводом најрадоснијег хришћанског празника

У Парохијском дому у Никшићу, у петак 29. априла 2022. године, уприличена је изложба ликовних радова „У сусрет Васкрсу“.

Ријечима добродошлице учеснике изложбе, њихове родитеље и бројну публику поздравио је протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки, казавши да су најљепша сабрања кад нас окупе дјеца, кад она славе највећи празник, Празник свих празника.

У Никшићу организована изложба поводом најрадоснијег хришћанског празника

„Тада је срце и биће испуњено радошћу. Нико љепше и истинитије не осјети празник од дјеце, зато је Господ рекао да је таквих Царство небеско. Радови ове дјеце су најљепши изражај како се у животу радујемо, како треба да дочекујемо и славимо сваки празник, а нарочито Празник над празницима – Васкрсење Христово“, рекао је о. Слободан.

Захвалио је дјеци на радовима, којима су уљепшали празничне дане, што су аутори ових дјела и пожелио да их Господ награди и обасја свјетлост Васкрсења Христовог, пратећи их у све дане живота њиховог. Свештеник Јокић је захвалио и родитељима на љубави, труду и подршци, додајући да кроз оваква заједничка дружења осјећамо блискост једних са другима.

Изложбу, коју чини више од 50 радова дјеце основношколског и старијег узраста, рађених разним ликовним техникама, отворио је Марко Ковачевић, предсједник Општине Никшић.

„Ова изложба носи назив „У сусрет Васкрсу“, дакле наши најмлађи су у сусрет Васкрсу стварали слике које говоре о том празнику и ми смо их освијетлили, управо, у овој Свијетлој седмици након самог празника када и оне добијају неку нову, љепшу димензију од оне што смо ми почетно мислили када су слике тек биле завршене. Мислим да то тек сада добија пуни смисао, као што и наши животи добијају пуни смисао у истини да је Христос васкрсао. Наше васкрсење су наша дјеца и зато им увијек дајемо прилику да покажу своје таленте, да те таленте умноже и да кроз овакве догађаје узрастају, а и ми заједно са њима, јер, вјерујем, више ми учимо од њих него они од нас. Хвала им што су овако добри, нека се угледају на наше празнике, на Божић, кад смо имали сличну манифестацију, на празник Христовог васкрсења и нека знају да живот увијек побјеђује смрт, а они јесу наша побједа у овом животу“, навео је Ковачевић.

Вече је употпунио хор Преподобне мајке Англине, којим руководи проф. Ана Бојић.

Изложбу су организовали Општина Никшић и Црквена општина Никшић.

 

 

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe