Мојковац за Косово и Метохију

Поводом највећег и најрадоснијег хришћанског празника Васкрса, Удружење грађана „Мојковчани“ организовали су у Мојковцу други Васкршњи турнир у малом фудбалу „Мојковац за Косово и Метохију“. Новац прикупљен овом приликом намијењен је вртићу у селу Бање у Метохији.

Мојковац за Косово и Метохију

Турнир је одржан на теренима на Горњем Мојковцу и трајаоје два дана.Фудбалска умијећа укрстила је 21 екипа: 17 из Мојковца, 2 из Колашина и по једна из Подгорице и Берана.

Церемонија званичног отварања манифестације почела је у суботу 15. априла. Након што су из Удружења „Мојковчани“ захвалили учесницима и присутној публици, пригодним словом обратио се свештеник Александар Крговић, парох мојковачки, који је благосиљао одржавање турнира.

Мојковац за Косово и Метохију

„Христос Воскресе,браћо и сестре. И ове године, у овим благим данима, Удружење грађана „Мојковчани", наставља са хуманитарним активностима. За прошли Васкрс, помогли су изградњу двије цркве на подручју Општине Мојковац, а сада су одлучили да помогну нашој много напаћеној браћи у Метохији.У данашњем времену, ријетко који град има омладину као што је наша. Нека вас Бог чува и да све протекне у складу са Васкршњим празницима, са миром и љубављу. Христос Воскресе!", поручио је о. Александар.

Мојковац за Косово и Метохију

Свечаност отварања турнира употпунио је мојковачки гуслар Радован Росић, пјевајући о Мојковачкој бици.Потом је услиједила химна Краљевине Црне Горе, "Онамо 'намо", а минутом ћутања одата је пошта свим прецима, који су страдали у славној бици на Мојковцу и онима који су изгубили живот у НАТО бомбардовању 1999. године.

Сјутрадан, прије почетка турнира, минутом ћутања је одата почастРадошу Жарковићу,уваженом професоруиз Мојковца.

Мојковац за Косово и Метохију

Прво мјесто освојила је екипа Каизер Чифс, док је најбољи голман Радован Балтић. Најбољи играч био је Никола Видаковић, а стријелац Рашо Ковијанић.
Новчана средства у износу од 1.306,00 евра,која су прикупљена посредством организовања турнира, намијења су вртићу у селу Бање у Метохији, у којем борави 27 малишана.

„Ускоро ћемо и посјетити наше другаре у Метохији, том приликом ћемо уручити помоћ, а након тога обићи и наше велике светиње Високе Дечане и Пећку Патријаршију. Дух Васкрса, хуманост и слога, прожимали су Мојковац ових дана, као никад прије. Доказали смо да нада за боље сјутра постоји и да само заједно можемо много – 1.306 евра за Метохију, 1.306 пута хвала за све“, поручују из Удружења храђана „Мојковчани“.

Мојковац за Косово и Метохију

Radio Svetigora  Srpska pravoslavna crkva  svevidjebaner.png