Саопштење за јавност Епископског савјета СПЦ у Црној Гори: Мир и народна слога су најважнији

Цетиње, 1. септембар 2020. г.
Будући да су се након изборног дана и синоћ многи грађани окупљали пред храмовима, обавеза нам је да још једном подсјетимо цјелокупну црногорску јавност да Црква не организује и не позива на ова окупљања нити на литије.

Саопштење за јавност: Никаквих сабрања испред храмова у организацији Цркве вечерас неће бити

Поводом нетачних навода који су се појавили у јавности, нарочито на појединим друштвеним мрежама, у вези са наводним окупљањима грађана испред Храмова, желимо да подсјетимо јавност и поновимо јасан став да никаква сабрања у организацији Цркве нису планирана и неће их бити.

НАСТАВЉА СЕ ОТИМАЧИНА СВЕТИЊЕ У ВАСОЈЕВИЋИМА

Уважени суграђани,
Господо хришћанска,

Цјелокупну јавност Андријевице и Црне Горе упознали смо, недавно, да се неуставни, антиправославни и агресивни Закон о сободи вјероисповијести почео примјењивати, и то на врло смишљен и нечастан начин.

НАСТАВЉА СЕ ОТИМАЧИНА СВЕТИЊЕ У ВАСОЈЕВИЋИМА

САОПШТЕЊЕ УОЧИ ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА 2020

На парламентарним изборима 30. августа 2020, не гласа се за партијске листе, ни за партијске лидере, него за име свог народа, – његову аутентичну  историју, културу, језик, писмо  и вјеру.

САОПШТЕЊЕ УОЧИ ПАРЛАМЕНТАРНИХ ИЗБОРА 2020

Саопштење за јавност Митрополије црногорско-приморске

Саопштење за јавност

Цетиње, 17. август 2020.

Саопштење за јавност Митрополије црногорско-приморске

Својим данашњим неоправданим и безобзирним нападом на Цркву, Национално координационо тијело за заразне болести је докрајчило и посљедње остатке свог угледа.

СВЕШТЕНИКУ МИЛОВАНОВИЋУ ПОВРИЈЕЂЕНА ЉУДСКА ПРАВА

(Саопштење Српске Православне Црквене Општине Беране)

Дана 6. јула 2020. године обавијестили смо јавност о новом прогону свештенства СПЦ оличеном у незаконитом поступању црногорске полиције према јереју Стефану Миловановићу, и непродужавању дозволе за привремени боравак.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ПОКУШАЈА РУШЕЊА ЦРКВЕНЕ ОГРАДЕ

Српска Православна Црквена општина Андријевица се, након нових покушаја (догађај од 31. јула 2020) црногорских и андријевичких политичких власти да наруше друштвени мир који влада међу православним народом, одлучује да јавност обавијести о чињеницама, које су важне ради разјашњења правне и фактичке ситуације у вези грађевинских радова које би Општина Андријевица да изводи на огради и у порти око Цркве Светог Архангела Михаила, на Књажевцу.

Епископски савјет СПЦ у ЦГ: Дијалог служио за нове уцјене Цркве и актуелни политички маркетинг

Епископски савјет Српске православне Цркве у Црној Гори је данас, поводом посљедњих разговора о дискриминаторном Закону о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница доставио Влади Црне Горе писмо следеће садржине:

Епископски савјет СПЦ у ЦГ