Саопштење за јавност свештенства и монаштва архијерејског намјесништва никшићког

Осјећамо велику обавезу и људску потребу да упутимо најтоплије молитвене и захвалне ријечи медицинским радницима нашега града . У овој борби против ове пошасти која нас је задесила они су ти који су на првој линији фронта и за дивљење је њихова пожртвованост да помогну сваком обољелом, притом излажући своје здравље, и здравље својих породица, ризику и опасности.

Саопштење за јавност

Знамо да нам је сада потребна мудрост, јединство, поготово љубав једних за друге и саосјећајност да бисмо заједно побиједили ову нову заразну болест која је узела маха у нашем граду. Сада смо сви на испиту да будемо људи и да максимално помогнемо нашим љекарима, медицинским сестрама, техничарима, возачима и другом медицинском особљу.

Апелујемо на све православне вјернике као и на све људе добре воље града Никшића да будемо дисциплиновани и обазриви у понашању, одговорни према себи и другима. Да молитвено сједињени дамо прави одговор на ово искушење.

Град Никшић има моћнога заступника пред престолом Господњим, у личности Светог Василија Острошког коме ћемо као и другим светитељима упућивати топле и усрдне молитве, за све обољеле, за њихово брзо оздрављење као и за њихове ближње и медицинске раднике који се о њима старају да уз Божију помоћ надвладамо и побиједимо ову болест.

Сигурни смо да ћемо тако изаћи, из овог искушења, још ближи једни другима!

Оно што нас не сломи то нас ојача .

 

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe