Одлажу се суђења Владици Јоаникију и никшићким свештеницима у Основном суду у Никшићу

Суђење ондашњем Епископу будимљанско-никшићком, а садашњем Високопреосвећеном Митрополиту црногорско-приморском  Г. Јоаникију и осморици никшићких светшеника, окривљених за кршење здравствених мјера о спрјечавању ширења заразних болести због литије, која је, прошле године, на празник Светог Василија Острошког, одржана у Никшићу, требало је да буде настављено у Основом суду у Никшићу, у сриједу, четвртак и петак 13. 14 и 15. октобра.

Одлажу се суђења Владици Јоаникију и никшићким свештеницима у Основном суду у Никшићу

Суђење ће, како нас је информисао адвокат Сава Костић, један од бранилаца Владике Јоаникија, бити одложено. Разлог томе јесте рјешење о самоизолацији, које је усљед контакта са члановима породице који имају вирус короне, добио један од окривљених никшићких свештеника. Документа која то потврђују адвокат Костић је данас доставио судији Игору Ђуричковићу, који води овај судски поступак, тражећи да се суђења, заказана за 13. 14 и 15. октобар, одложе.

„Како спријеченошћу једног од окривљених свештеника да дође на суђење нијесу испуњени законски услови, вјерујем да ће судија то уважити и одложити суђење. О новим терминима суђења бићемо накнадно обавјештени“, навео је адвокат Костић.

Митрополиту црногорско-приморском Јоаникију и свештеницима: Слободану Јокићу, Драгану Крушићу, Данилу Зиројевићу, Василију Брборићу, Жељку Ројевићу, Остоји Кнежевићу, Мирку Вукотићу и Николи Маројевићу на терет се ставља кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести за које је предвиђена новчана или казна затвора до годину.

 

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe