Епископ Методије у 33. недјељу Духовима служио Литургију у Драговој Луци

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Методије служио је, у 33. недјељу по Духовима, када наша света Црква молитвено спомиње Часне вериге Светог апостола Петра и Преподобног Ромила Раваничког, 29. јануара 2023. године, Свету Архијерејску Литургију, у храму Светог Николе, у никшићком насељу Драгова Лука.

Светосавска академија у Плужинама: Свети Сава је најдужа прича у српском народу

У организацији парохије пивске и плужинског Центра за културу, у суботу 28. јануара 2023. године, у препуној сали ЦЗК Плужине, одржана је Светосавска академија.

Светосавска академија у Плужинама

Клуб добровољних давалаца крви „Свети Сава“ из Никшића обиљежили славу традиционалном Савинданском акцијом

Први дио Светосавска акција, 29. по реду, почео је, на трећи дан Божића, у знак сјећања на Миомира Мигу Ћинћура, члана УО Клуба. Од тог дана до 28. јануара, када је акција приведена крају, одазвало се 245 давалаца, од чега је крв даривало њих 203.

Свети Сава прослављен у Голији под Орлином: Сачуваће нас дух светосавски, дух заједништва, помирења, праштања и међусобне љубави

На дан када наша Света Црква прославља Светог Саву, првог Архиепископа и просветитеља српског, у петак 27. јануара 2023. године, у манастиру њему посвећеном под Орлином у Голији, служена је празнична Литургија.

Свети Сава прослављен у Голији под Орлином

У Андријевици одржана Светосавска академија

У великој сали Дома културе у Андријевици, у четвртак 26. јануара 2023. године, одржана је Светосавска академија. Традиционално сабрање, у славу Светог оца нашег Саве, организовала је андријевичка Црквена општина у сарадњи са Општином Андријевица.

У Андријевици одржана Светосавска академија

Прослављена храмовна слава цркве Светог Саве у мјесту Дапсиће

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Методије служио је на празник Светих мученика Ермила и Стратоника, у четвртак 26. јануара 2023. године, Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве у селу Дапсиће код Берана.

Прослављена храмовна слава цркве Светог Саве у мјесту Дапсиће

СВЕТОСАВСКУ АКАДЕМИЈУ ИСПРАТИЛО ВИШЕ ХИЉАДА ГРАЂАНА И ГОСТИЈУ

У организацији Епархије будимљанско – никшићке и Црквене општине нашег града, уз свесрдну подршку и покровитељство Општине Беране, у пуној спортској дворани синоћ је одржана Светосавска академија.

СВЕТОСАВСКУ АКАДЕМИЈУ ИСПРАТИЛО ВИШЕ ХИЉАДА ГРАЂАНА И ГОСТИЈУ

Светосавске академије у Епархији будимљанско-никшићкој

Традиционалним Светосавским сабрањем братства Косовчић, која се, већ двадесет и двије године, организују наизмјенично, у шавничким селима Пошћење и Дужи, отпочињу светковине у славу Светог Саве, првог Архиепископа и просветитеља српског, у Црној Гори. Ове године, Светосавска академија у Дужима, одржана је 21. јануара, а свечаности ће бити настављене, широм Епархије будимљанско-никшићке, по следећем распореду.