Саопштење Православне омладине Светог Пајсија Будимљанског

Благословом Преосвећеног Епископа будимљанско-никшићког Господина Јоаникија а на празник Свете Марије Магдалене, љета Господњег 2020. основана је православна омладина Епархије будимљанско-никшићке, која је понијела име последњег митрополита древне будимљанске Епархије, Пајсија Будимљанског који је мученички пострадао на вратима манастира Ђурђевих Ступова - сједишта ове древне светосавске Епархије.

Саопштење Православне омладине Светог Пајсија Будимљанског

 Ова омладина је удружила готово све православне омладине и сва православна братства са подручја Епархије са циљем моралног и духовног сазријевања младих у вјери. Православна омладина Светог Свештеномученика Пајсија Будимљанског ради оснаживања и унапређења  имаће тенденцију даљег повезивања са другим омладинама из других епархија наше Српске Православне Цркве.

Рад  наше омладине сам по себи шаље поруке мира, братске љубави и слоге и христоликог служења ближњему као најбољи печат и потврду да је наша љубав према Богу, којега не видимо, посвједочена љубављу према ближњем.  

У свијетлу раније реченог људе не дијелимо ни по којем основу,  сматрајући да су подјеле људи по разним основама, а најчешће по националној основи, биле у служби учвршћивања појединаца на државничким позицијама који су довели друштво на ивицу сиромаштва а на врхунцу своје опијености влашћу ударили и на Цркву Христову као једини стуб истине, свједока вјечнога живота и свјетлости божанске.

Овим путем позивамо све на братску љубав и слогу који су нам пријеко потребни ради исцјељења црногорског друштва које је нажалост подијељено по више основа.

 Својим ставовима стојимо заједно уз  омладину Српске Православне Цркве и Митрополије црногорско-приморске и позивамо све младе и родитеље да своју дјецу укључе у заједницу православних омладина ради заједничког његовања хришћанских вриједности и благодати наше свете вјере.

Предсједник православне омладине Епархије будимљанско-никшићке Светог Свештеномученика Пајсија Будимљанског
Урош Лекић

 

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe