Представљен зборник о руско-српским односима у Руском дому

5. Октобар 2017.

У Руском дому вечерас је представљен зборник радова Међународне научно-практичне конференције која је дала прилоге историји српско-руских веза „3аједно кроз векове: Србија и Русија“.

Представљен зборник о руско-српским односима у Руском дому

Говорили су Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, Наталија Коцев, руководилац српског одељења Међународне фондације православних народа, Војислав Деспот, председник Православног духовно-просветног центра „Љубав“, Тања Батак Петровић, потпредседник Центра, и редактори зборника монах Венјамин из манастира Свих светих у Кингисепу и др Драгољуб Марјановић, научни сарадник Филозофског факултета у Београду, док су вече музички улепшали црквени дечји хор "Орлић", КУД "Батајница", Љубомир Манасијевић и оркестар Сербија и други.

Овај двојезични зборник је отворио многе теме из културе и историје српско-руских односа од средњег века преко југословенско-совјетских односа у случају Лека Ранковић до теме ревитализације Цркве у Србији и Русији, закључено је на скупу.

Светигора

Вијести

Кроз културу и туризам до боље сарадње

Епархија будимљанско-никшићка

 | Манастир Ђурђеви Ступови, 84300 Беране, Црна Гора | тел/факс: +382 51 680 712 | info@eparhija.me