Обилазак светиња дјечијег хора ”Младенци” из Берана

На Задушнице Дјечији - омладински хор "Младенци" пјевао је на Литургији у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, а затим су кренули у поклоничко путовање манастирима.

Обилазак светиња дјечијег хора ”Младенци” из Берана

Благословом старјешине Храма Христовог Васкрсења, протојереја Николе Пејовића, црквени хор "Младенци" из Берана је појао  на Литургији на Задушнице у суботу 4. новембра 2023. године. Са својом диригенткињом Анђелом Брајовић "Младенци" су се јако радовали што су имали прилику да својим гласовима узносе молитву Господу по први пут у храму.

Након Литургије сви су се с љубављу поклонили гробу блаженопочившег Митрополита Амфилохија.

Затим су свој пут наставили ка манастиру Дајбабе, гдје  је већина дјеце по први пут имала прилику да се поклони и цјелива мошти Св. Симеона Дајбабског, уз то су уз добро гостопримство  братства манастира упознати са његовим житијем и чудесним догађајима и помоћи потребитима.

Поклоничко путовање су наставили  ка манастиру Ждребаоник, на поклон Св. Арсенију Сремцу. Испред Светих моштију, хор је у радости отпјевао  пјесму Мајци Божијој. 

Уз молитвену атмосферу наставили су  ка манастиру Острог,  гдје су у ишчекивању причали о Светом Василију и његовој светој сили и привлачења разних народа Божијом милошћу. Након поклоњења светитељу,  хор се  пун утисака, распјевано и у благодатној  радости  упутио ка свом граду Беранама. 

Уз велику захвалност  за ово поклоничко путовање и искуство, хор ће наставити да се труди и узраста  у слави Божијој.

Анђела Брајовић

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe