Епископ Јоаникије служио у манастиру Калудра

У 28. недјељу по Педесетници, на празник Светог Алимпија Столпника, 9. децембра 2018, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је са свештенством Свету Архијерејску Литургију у манастиру Калудра.

Епископ Јоаникије служио у манастиру Калудра

Епископ Јоаникије обишао радове на изградњи цркве у Превишу

Након Литургије, коју је на празник Свете великомученице Екатерине, у петак 7. децембра 2018, служио у манастиру Подмалинско, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије обишао је радове на изградњи цркве Светог Георгија у шавничком селу Превиш.

Духовна радост у манастиру Подмалинско

У петак 7. децембра 2018. године, када наша Света Црква прославља Свету великомученицу Екатерину, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Подмалинско код Шавника.

Духовна радост у манастиру Подмалинско

Митрополит Амфилохије у манастиру Жупа никшићка прославио имендан

„Митрополит Амфилохије у данашњем православном свијету представља стуб вјере православне и иде путем свог духовног заштитника, великог Светог Амфилохија Иконијског, који је у своје вријеме многе јерјеси спријечио и био стуб Цркве Божије. Бог види и зна дјела, љубав, жртву, доброту, али и ревност владике Амфилохије за Цркву Божију“, казао је Преосвећени Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије у манастиру Жупа никшићка.

Ријеч о оцу Лазару острошком уочи годишњице упокојења

Ово слово посветио сам човјеку Божијем. Кратко слово које је измијешано будућношћу, садашњошћу и прошлошћу. Јер све три димензије ме вежу за овога човјека Божјег. Биће и лично и заједничко, јер једно не могу одвојити од другога, па ће можда и изгледати као набацано.

Ријеч о оцу Лазару острошком уочи годишњице упокојења

Прослављена храмовна слава у манастиру Блишкова

На празник Ваведења Пресвете Богородице, у уторак, 4. децембра 2018, у манастиру Блишкова је прослављена храмовна слава.
Литургију је служило свештенство и монаштво Епархије будимљанско-никшићке.

Вјерном народу пастирским словом обратио се протојереј Синиша Јанковић, парох затонско-брзавски и ивањски.

Отац Синиша је говорио о Пресветој Дјеви Богородици и данашњем дивном празнику, којим Црква молитвено слави Увођење Пресвете Богородице у јерусалимски храм.

Ваведење Пресвете Богородице молитвено прослављено у Вранешкој долини

Црква Ваведења Пресвете Богородице - Вранштица у Вранешкој долини, прославила је у уторак 4. децембра 2018, молитвено своју славу. Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Кроз љубав, милосрђе, праштање приближавамо се Христу Господу

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је у 27. недјељу по Духовима, 2. децембра 2018, са свештенством Свету Архијерејску Литургију у манастиру Ђурђеви Ступови.  

Кроз љубав, милосрђе, праштање приближавамо се Христу Господу

Свечана академија поводом вијека Подгоричке скупштине

У препуном Храму Христовог Васкрсења у Подгорици у суботу, 1. децембра, одржана је Свечана академија поводом стогодишњице Подгоричке скупштине и Дана уједињења Црне Горе и Србије.

Свечана академија поводом вијека Подгоричке скупштине