НеКаТе (НКТ) и полакоте

Најприкладније је да НКТ упоредимо са проблематичним пубертетлијом. За почетак, хтио би да буде оно што није. У најужем саставу не можемо наћи ниједног специјалисту инфективних болести, хигијене са медицинском екологијом, социјалне медицине или других релевантних специјалистичких грана медицинских наука. Овај пубертетлија све „успјехе“ приписује себи, а за неуспјехе оптужује другога – у овом случају народ. Уз све то је оптерећен селективношћу и недосљедношћу.

Подршка средњошколаца из Црне Горе Српској православној цркви

Подршка средњошколаца из Црне Горе Српској православној цркви; Петиција против дискриминаторног Закона о слободи вјероисповјести, отимања црквене имовине и прогона свештенства СПЦ.

Подршка средњошколаца из Црне Горе Српској православној цркви

Митрополит Јоаникије 1941. фашистима сумњив, под надзором полиције

Млади историчар Бобан Батричевић објавио је 14. марта 2020. г. на порталу „Антена М“ чланак под насловом „Случај митрополита Јоаникија Липовца“ Оцене изнесене у овом тексту нису историјска новост, јер их титоистичка историографија понавља 75 година, настојећи да митрополита Јоаникија прикаже као сарадника окупатора, посебно позивајући се на његово присуство на Петровданском сабору, 12. јула 1941.

ЈОАНИКИЈЕ (Пјесма владике Фотија)

Јоаникија нашег у бетонску
тамницу вргоше,
у којој он се ни исправити не може, али ипак усправан оста
пред онима који га затвараше,
гроб себи вечни копајући

Световасилијевска литија
њима смета,
која Свеца Острошког слави,
да Црној Гори слободу јави,
њој Јоаникије са својим народом,
смерним кораком дошета,
слободи - не од овога света

Од срца из Радија Слово љубве: Песма посвећена Епископу Јоаникију

Радио “Слово љубве” Архиепископије београдско-карловачке СПЦ, са благословом главног и одговорног уредника о. Арсенија Арсенијевића – посвећује ову веома симболичну песму Његовом преосвештенству Епископу будимљанско-никшићком г. Јоаникију и свештеницима ове Богом спасаване Епархије, који су прогоњени, утамничени, па потом и ослобођени од стране владајућег режима у христољубивој Црној Гори.

ПЕТИЦИЈА ПОДРШКЕ ВЛАДИЦИ БУДИМЉАНСКО-НИКШИЋКОМ Г. ЈОАНИКИЈУ И СВЕШТЕНИЦИМА НИКШИЋКОГ САБОРНОГ ХРАМА

Присутвујемо не само најгрубљем показивању државне силе на епархију Будимљанску-никшићку, њеног епископа Јоаникија, и њено свештенство, него и елементарном, и програмском затирању вриједности, на којима се темељила Црна Гора, - а то су витешка етика и етос, пожртвованост, човјекољубље, богољубље.

Вежбање и здравље

Професор др Веско Драшковић, изучавајући људски организам теоретски и огледно кроз своју дугогодишњу праксу, открио је његове скривене потенцијале и неслућене могућности. Његова открића происходе из основне библијске истине да је човјек створен по слици и прилици Божијој и да су неисцрпне тајне његовог бића.

УМЈЕСТО РУКОЉУБА – ЧЕЛОБИТИЈЕ

Годинама, из пастирских разлога суздржано пратим оне који се називају социјално либералном интелигенцијом у Црној Гори како неприпремљено улазе у дијалог са православним хришћанством и његовом културом. Разне логичке омашке и следствени промашени закључци једноставно се морају толерисати ако постоји претпоставка добре намјере.

Обожење Светих као икона Царства Божијег

Тема светости дотиче се једног од најзначајнијих проблема нашег времена. Чак и сама реч „Свет" или „светост" упућује на нешто сасвим страно и невезано са нашим временом, нашом културом и трагањима савременог човека. Који од родитеља нашег времена има за амбицију да своју децу учини светим људима? Која од наших школа и образовних установа негује светост и истиче је као визију и циљ образовања? Срећни човек нашега времена, идеал савременог образовања и културе, није више чак ни „добар" човек класичних времена.