Помозимо изградњу храма Мајке Божије Тројеручице у Кличеву

Драга браћо и сестре част нам је упознати Вас и обавјестити, да смо отпочели акцију 100 и више домаћина Никшића прилажу за изградњу Светиње Тројеручице у Кличеву.

Ово дјело је замишљено да почев од 15. јуна 2023, до 15. јуна 2024 они који се укључе приложе 1евро сваки дан. Све ово у циљу да народ буде истински ктитор овог храма.

Заинтересовани се могу јавити на тел: 067/502-735; 067/864-563 и 067/810-827

Почела пријава за упис у I разред СВШ Гимназија „Свети Сава“

Данас почиње пријава за упис у први разред СВШ Гимназија „Свети Сава“ у Подгорици.

Kонкурс за упис у први разред СВШ Гимназија „Свети Сава“ расписан је 2. јуна 2023. године, а пријаве се подносе 12, 13, 14, 15. и 16. јуна 2023. године на адреси: 19. децембар 72, Подгорица (зграда поред цркве Светог Ђорђа под Горицом), у термину од 10.00 до 14.00 часова.

Због трагичних догађаја у Београду и Дана жалости „Београдски синдикат“ неће наступити на „Данима Светог Василија Острошког“ Никшићу

Традиционална манифестација „Дани Светог Василија Острошког“, коју организују Епархија будимљанско-никшићка, Црквена Општина Никшић и Општина Никшић, неће почети, како је било најављено, 7. маја, концертом познате групе Београдски синдикат, који је требао да се одржи на Тргу слободе, у 21 час.

Сваког петка увече Молебни канон Пресветој Богородици за Косово и Метохију

Поводом благослова Његове светости Патријарха српског г. Порфирија о служењу молебна Пресветој Богородици за Косово и Метохију, обавјештавамо вјерни народ да ће се, сходно одлуци Његовог високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија и Његовог преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког г. Методија, у свим градским храмовима Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке у току Великог поста сваког петка увече служити Молебни канон Пресветој Богородици за страдални народ и светиње на Косову и Метохији.

Светосавске академије у Епархији будимљанско-никшићкој

Традиционалним Светосавским сабрањем братства Косовчић, која се, већ двадесет и двије године, организују наизмјенично, у шавничким селима Пошћење и Дужи, отпочињу светковине у славу Светог Саве, првог Архиепископа и просветитеља српског, у Црној Гори. Ове године, Светосавска академија у Дужима, одржана је 21. јануара, а свечаности ће бити настављене, широм Епархије будимљанско-никшићке, по следећем распореду.

Изложба дјеце школе вјеронауке и добротворно вече у Беранама

Школа вјеронауке при Црквеној Општини у Беранама је основана благословом Њ.П. Епископа будимљанско-никшићког Господина Методија у марту 2022. године.

Дугогодишња сарадња са управом Центра за Културу из Берана је допринијела уступању просторија Градске библиотеке за потребе одржавања часова поменуте школе.

Први час је одржан 4. марта 2022. године када је уписано 55 чланова. Из часа у час, број полазника је растао и данас школу похађа 115 чланова.

Управа Саборног храма Подгорица: Дочекајмо заједнички и примимо благослов Свјатјејшег Патријарха Порфирија

Поводом прве посјете Патријарха српског г. Порфирија Митрополији црногорско-приморској због устоличења Високопреосвећеног Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија, а која несумњиво представља велику радост и благослов за све вјернике у Црној Гори, обавјештавамо и позивамо сав народ који жели да лично дочека Патријарха Порфирија и прими његов патријарашки благослов, да узме учешћа у свечаности која ће се због тренутне епидемиолошке ситуације, одржати на отвореном испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, у суботу 4. септембра са почетком у 18 часова.