Срби за Србе за народну кухињу у Беранама!

Народна кухиња „Дивна Вековићˮ у Беранама  свакодневно спрема оброке за више од 200 корисника. У протеклих скоро пет година оправдала је своје постојање и постала мјесто гдје свако ко има потребу може да утоли глад. Налази се при манастиру Ђурђеви Ступови, а испорука хране врши се на пет пунктова. Слабо покретни добијају храну на кућном прагу.

Срби за Србе за народну кухињу у Беранама!

Хуманитарна организација Срби за Србе је и раније подржавала рад ове народне кухиње, а сада смо испоручили гасни казан за спремање великих количина хране у вриједности од 3.693 евра. Запремина казана је 150 литара.

Част ми је што сам вас упознао. Хвала што сте брзо реаговали јер је стари плински казан који смо до сада користили дотрајао. Било је питање дана када ће престати да ради – истакао је свештеник Миленко Ралевић, управник народне кухиње.

У знак захвалности, чланови организације добили су прелијепу икону Васкрсења Господњег.

Помажући једни другима, свједочимо оно људско што је у нама! – додао је отац Миленко.

Наставићемо да подржавамо рад народних кухиња, а радујемо се и будућој сарадњи на пољу пружања помоћи угроженим породицама у Беранама и околним општинама. Позивамо и све донаторе у Црној Гори и широм свијета да нам се придруже у остваривању ове мисије!

Извор: Срби за Србе

 

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe