Помоћ најугроженијим никшићанима

Драги суграђани,
Схватајући озбиљност ситуације у којој се налази наша држава, изазване новим вирусом Covid 19, и чињенице да су самохране особе старије од 65 година, хронични болесници и немоћне особе, посебно погођене овом ситуацијом, велики број младих вјерника наше канонске Цркве се организовао како би пружио несебичну помоћ угроженим никшићанима у виду доставе хране, намирница и љекова.

Наше деловање ће функционисати на начин да ћемо на доље остављене контакте, сваког радног дана и суботе од 9:00 до 17:00, примати личне податке, списак намирница и адресу наручиоца, након чега ће их волонтери обићи и у писаној форми преузети списак намирница и новаца а потом поћи и у набавку. О количини и врсти наруџбине, сви заинтересовани ће бити детаљније обавијештени током позива, у складу са правилником који смо донијели како би што професионалније и етичније обавили овај хумани гест.

Циљ нам је да у овим данима тешке ситуације и Великог поста, покажемо  хуманост и љубав према ближњима ма које нације и вјере били.

За све информације су тренутно доступни бројеви телефона

068029106 Мирослав
067425171 Милош

Док ће и у већини улаза бити залијепљени постери са бројевима волонтера који зиве у близини.

Сервис стартује од понедељка, 23.03. текуће године.

 

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe