Концерт Данице Црногорчевић у Никшићу

У оквиру манифестације „Дани Светог Василија Острошког“, која се, у организацији Епархије будимљанско-никшићке и никшићке Црквене општине,  одвија у Никшићу, у петак 9. маја 2019, концерт, у част Светог Оца нашег Василија Острошког Чудотоворца, одржала је Даница Црногорчевић.  

Концерт Данице Црногорчевић у Никшићу

Младу, талентовану умјетницу, која се бави етно појањем и духовном музиком, у чијој пратњи су били: академски музичари Стефан Ђукић, на хармоници и Анђела Бугарин, гитара и вокал, те бројну публику, сабрану у сали Парохијског дома, која је била мала да прими све заинтересоване, поздравио је протојереј Остоја Кнежевић, страјешина никшићког Саборног храма.

„Настављамо „Дане Светог Василија Острошког“, дане који нас припремају да дочекамо и прославимо празник покровитеља свих нас, нашег града и нашег храма Светог Василија Острошког Чудотворца, по традицији коју смо установили да се у сусрет великом празнику духовно оплемењујемо. Вечерас имамо прилику да се надахњујемо музиком. И ријеч, и слика и музика су, уствари, ријеч пренесена до наше душе, нашег ума на разне начине“.

„Велика је моћ музике, музика нас изграђује, обогаћује, она преноси најтананија осјећања, најчистије и најљепше емоције. Тако је Бог у свом промислу и стварању дао нам музику. Наравно, постоје разне врсте музике, она може да буде и супротност овом што сам поменуо, али сам увјерен да ће нас вечерашњи концерт Данице Црногорчевић све оплеменити, јер, она је умножавајући своје таленте и дијелећи их са другима, иако још увијек млада, већ, постала позната и ван граница Црне Горе“, казао је свештеник Кнежевић.
 
Публика је срдачним аплаузима поздравила извођење Данице Црногорчевић, која је овом приликом пјевала пјесме са њеног новог албума, посвећене Светог Јовану Владимиру и Светом Василију Острошком. Осим пјесама са свог албума, ова талентована умјетница разгалила је срца свих присутних пјесмама о Косову, нарочито пјесмом „Сини јарко сунце са Косова“.

У концерту, посвећеном у част Светог Василија Острошког, учествовао је и КУД „Свети Јован Владимир“ из Бара.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe