Наставак прогона: Епископ Јоаникије у судници 19. јуна

У никшићком Основном суду 19. јуна почеће суђење епископу будимљанско-никшићком Јоаникију и осморици свештеника архијерејског намјесништва никшићког, казао је јуче Дану адвокат Сава Костић.

Наставак прогона: Епископ Јоаникије у судници 19. јуна

Тужилаштво у Никшићу владику и свештенике Слободана Јокића, Драгана Крушића, Василија Брборића, Данила Зиројевића, Жељка Ројевића, Остоју Кнежевића, Николу Маројевића и Мирка Вукотићатерети да су прекршили члан 287 Кривичног законика Црне Горе.

Они су 12. маја, на дан када се у прославља заштитник града и слава никшићке Саборне цркве, Свети Василије Острошки Чудотворац, “поступали супротно наредбама Министарства здравља о спречавању опасне заразне болести и на Тргу Шака Петровића окупили се заједно са грађанима, а затим обављали вјерски обред ван вјерског објекта литије улицама града Никшића”.

“У никшићком суду за 19. јун заказано је прво рочиште главног претреса. Владика и свештеници ће се, пред судијомИгором Ђуричковићем,изјашњавати о наводима из оптужног предлога. Могуће је да ће се тога дана спровести неки докази”, рекао је јуче Костић који је један од адвоката одбране.

Извор: ИН4С

 

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe