Филм „Свети Василије Острошки, књига чуда“ Анжелике Кареткине приказан у Никшићу

Уочи празника Светог Василија Острошког, а у оквиру културно-духовне манифестације која је посвећена небеском покровитељу града Никшића, у суботу 11. маја 2024. године, у Никшићком позоришту, приказан је филм „Свети Василије Острошки, књига чуда“, ауторкe Анжелике Кареткине.

Филм „Свети Василије Острошки, књига чуда“

Пројекција је одржана, након свечаног вечерњег богослужења са петохлебницом, у Саборном храму Светог Василија Острошког, а организатори овог догађаја су били никшићка Саборна црква, Општина Никшић и ЦО Никшић, у сарадњи са Краљевским редом витезова из Београда.

Ријеч је о филму руског православног ТВ канала „Спас“, а ауторка је Анжелика Кареткина, новинарка, ТВ водитељка, ауторка на ТВ каналу „Спас“ и редитељка.

Сабранима су се обратили протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки, као и сарадник и представник руског православног ТВ канала „Спас“ хаџи Зоран Мрђеновић, иначе предсједник Краљевског реда витезова, које је основано под покровитељством Њ.К.В. принцезе Линде Карађорђевић и наслоњен је на духовну вертикалу Деспота Стефана Лазаревића.

 

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe