Епископ Методије служио помен Душанки Јововић

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Методије служио је, у манастиру Рођења Пресвете Богородице – Косијереву, у Петровићима, у Бањанима, мали помен Душанки Јововић, која је уснула у Господу у петак 14. јуна.

jun-2024-vladika-metodije-sluzio-pomen-u-kosijerevu

Након што се помолио за њену душу, у присуству свештенства и ожалошћене породице, Преосвећени Епископ је казао да је сваки губитак болан, поготово, губитак стуба куће, темеља поуздања, луке и уточишта љубави и милости, мајчинског загрљаја и топлине.
„Али, како је Бог и одредио, сви овдје, пролазећи кроз овај живот, гледамо да га на најбољи начин испунимо, наше дане добрим дјелима и љубави према ближњима. Ви најбоље знате, понешто и ми остали, какву је љубав Душанка имала и према Богу и према богослужењу, према својој дјеци и унучадима, испуњавајући највећу Божју заповјест да љубимо Бога свим срцем својим, свом душом својом и снагом, умом и вољом и да љубимо ближњега као саме себе“.

„Господ да је упокоји, да се сретне са својим снахама и са свим својим најмилијима који су, неки прерано из овог живота пошли, али који су и стигли, то дубоко вјерујемо на најљепше мјесто гледања лица Божјег и Његове присутности. Нама друго ништа не остаје него да се опомињемо њеног лика и примјера, колико је то у нашој моћи, да сљедујемо врлинама којим су ишли наши преци и мила нам Душанка и да, макар, једним најмањим дијелом будемо људи као што су они били. Царство јој небеско, вама породицо дивна и племенита нека је на утјеху што сте имали овакву супругу, мајку, сестру и баку и да Господ њену душу усели у рајска насеља“, казао је Владика Методије.
Душанка Јанкова Јововић је мајка Велимира и Миливоја, свештеника наше Епархије.

Поводом њеног упокојења, у недјељу 16. јуна, у манастиру Косијерево, служиће се света заупокојена Литургија у 9, а опијело у 14 часова. Сахрана ће се обавити у 15 часова на гробљу, код цркве Светог Јована, на Дријенку у Петровићима.  

 

Srpska pravoslavna crkva

Sveviđe