Литија и молебан у Бијелом Пољу: Закон о слободи вјероисповијести је велико безакоње

Импозантан број вјерника, и у четвртак 16. јануара 2020. године, учествовао је у Бијелом Пољу у литији од цркве Светих апостола Петра и Павла до храма у Никољцу.

Литија и молебан у Бијелом Пољу: Закон о слободи вјероисповијести је велико безакоње

У својој бесједи јереј Никола Скопљак је казао да нас је у Бијелом Пољу окупио Господ Бог и Мајка Божија Пресвета Богородица.
„Окупља нас Мајка Божија Богородица, Која нас штити и покрива својом чесном ризом. Ми, ходајући овим улицама, протестујемо против закона, који је, уствари безакоње. Устала је читава Црна Гора, устао је сваки човјек, све живо је устало против овог безакоња“.

„Ово није само удар на Цркву Божју, него и на народ православни. Kао што улазе у цркве и отимају их, спремни су да нам из груди душу отимају и све оно што се назива српско, као кичмени стуб, отимају сваком човјеку. Раде на томе да Црна Гора више не буде српска Спарта, него да служи као нечија крпа, коју ће користити властодршци и безаконици. То је драга, браћо и сестре, спремано на дугорочном плану. Ако ово изгубимо изгубићемо себе и своје потомке. Позивамо вјерни народ да се и надаље, окупљамо  на литијама током којих се излива велика благодат на  народ”, казао је отац Никола.

Литија ће, у недјељу, 19. јануара 2020. године, на празник Богојављења, послије Литургије, која се служи у 8 часова, кренути од цркве Светих апостола Петра и Павла до мјеста Сињавац, гдје ће бити освештана вода ријеке Лима, а потом одржано пливања за Часни Kрст.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe