Предавања у Епархији будимљанско-никшићкој

Великом Црквено-народном сабору, који ће се 21. децембра 2019, одржати у Никшићу, претходи низ предавања, које организује Епархија будимљанско-никшићка, под слоганом: „Муж је бранич жене и ђетета, народ бранич Цркве и племена“.

Предавања у Епархији будимљанско-никшићкој

У суботу 14. децембра предавање на тему ,,Црква у сусрет Божићу“,  у манастиру Косијерево, одржао је протојереј-ставрофор Момчило Кривокапић, архијерејски намјесник бококоторски.

Ректор Цетињске богословије, протојереј-ставрофор Гојко Перовић, предавање на исту тему „Црква у сусрет Божићу“, одржаће у недјељу 15. децембра у 18 часова, у Центру за културу, у Плужинама.

На тему „Наметање предлога закона о вјерским заједницама и право Цркве на опстанак“ у Црквено-народном дому, у Никшићу, у недјељу 15. децембра, у 19 часова, говориће др Владимир Лепосавић и протојереј Предраг Шћепановић.

Јавна трибина о Предлогу закона о слободи вјероисповјести или увјерења и правном положају вјерских заједница одржаће се у понедјељак 16. децембра 2019, у Центру за културу у Беранама, са почетком у 19 часова. Учествоваће: Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, протојереј-ставрофор др Велибор Џомић, др Владимир Лепосавић и Горан Киковић.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe