Једна кап крви дјечице пострадале на муринском мосту пред Богом је вреднија од цијеле Нато армаде

Послије литургијског сабрања и парастоса жртвама Нато пакта, одслуженим у Цетињском манастиру 27. априла 2017, уприличена је у Цетињској богословији трпеза љубави на којој се ријечима бесједе обратиоЊегово Преосвештенствo Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Владика је прокоментарисао приступање Црне Горе у Нато савез, које је Скупштина Црне Горе, дан касније на Цетињу и изгласала.

Он је, тим поводом, казао да се тамни облак надвио над Црном Горим, јер њене власти не представљају народ, већ своје интересеи на тај начин наносе штету и срамоту Црној Гори.

„Тамни облак, не први пут у историји, надвио се над Црном Гором. Власти Црне Горе, а они се поистовјећују са Црном Гором, али то не треба никада прихватити, у неким уређеним земљама може да се поистовјети власт и држава, али ове наше власти не могу да представљају Црну Гору, оно што она јесте. Они представљају своје интересе и наносе штету и срамоту Црној Гори“.

Једна кап крви дјечице пострадале на муринском мосту пред Богом је вреднија од цијеле Нато армаде

„Унизили су Црну Гору, пљунули на своје претке. Поцијепана је часна кошуља Црној Гори да с њом Нато пакт отре крваве трагове које је овдје оставио. Води се у издају Црне Горе“, рекао је Његово Преосвештенство, поручујући да свако треба да има на уму завјет и завјештање, које је Свети Петар Цетињски оставио Црној Гори.

„Црној Гори, која је својом издајом послужила да се створи лажна, псеудо држава звана Косово, заправо наше власти су то послужиле, не Црна Гора, треба то добро разликовати. Црној Гори, која се сврстала у табор руских непријатеља кад дозвољава себи да провоцира и баца блато на онога ко је хранио, чувао, одњивио, подигао, уздигао. Црној Гори, која се одрекла себе, одрекла се својих светиња, одрекла се Његоша, Светог Петра и Марка Миљанова. Сад су, кажу, неке нове вриједности“, рекао је он.

Владика Јоаникије је додао да су на парастосу поменуте жтрве злочиначке организацијеНато пакта, чије бомбардовање су искусиле Црна Гора и Србија , као и многи други народи на земљи.

„Колика год да је сила и моћ Нато пакта, који може да спржи сву земљу, али једна кап крви оне дјечице пострадале на муринском мосту пред Богом је скупља и вреднија од цијеле Нато армаде. Ми ту жртву поштујемо и нико нам то забранити не може. Како вријеме пролази та ће жртва бити све скупља, све светија, све вреднија, а ови наши властодршци нека виде шта им је чинити. Они, заправо, и не размишљају, већ ће послушати диктат, јер су добро научили да пузе пред моћницима овог свијета, а да свој народ понижавају, угрожавају и ту показују своју силу и бахатост“.

„Било би значајно да покажу макар мало достојанства, то ми од њих тражимо, пред моћницима и силницима овог свијета, па би тако уздигли и себе и Црну Гору. Међутим, они, сигурно, наш глас чути неће, нити им ми можемо судити, нити то чинимо, јер суд је Божји. Али, свако у овом времену мора да се опредијели којим путем ће да иде. Наш Високопреосвећени Митрополит, ослањајући се на завјет Светог Петра Цетињског, на јеванђеље Христово, на распеће и васкрсење Његово, данас нам је рекао што је потребно да се каже. Нека Господ сабере све жртве злочиначког Нато бомбардовања наше отаџбине, Србије и Црне Горе, Републике Српске, Републике Српске Крајине, и тамо су бомбардовали,нека их сабере у своје вјечно Царство и да их прослави са својим угодницима, а нама да да снаге да носимо свој крст и издржимо на путу Светог Петра Цетињског“, поручио је Преосвећени Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Video kanal Eparhije

Srpska pravoslavna crkva

Radio Svetigora

Sveviđe