Савјет РТЦГ утврдио: СПЦ грубо дискриминисана, неетичко и непрофесионално извјештавање Јавног сервиса

Та тијела су усвојила приговор Епархије будимљанско-никшићке, која се обратила РТЦГ због емисије "Црногорско црквено питање, емитоване на Првом програму 11. јула, чији је сценариста Живко Андријашевић, а редитељ Сенад Шахмановић.

„Аутокефалност“ је дата непокајаним расколницима

У периоду који предстоји, у помјесној Јеладској Цркви, одржаће се Сабор Јерархије, на којем ће, између осталог, бити ријечи и о новонасталој ситуацији у Украјини. Будући да се ради о крупним канонским и црквеним преступима, Јерарси поменуте Цркве ће на овом или неком од следећих засиједања Сабора дефинисати свој однос према расколничкој заједници, или боље речено – расколничким заједницама у Украјини.

О. Велибор Џомић за „Дневне новине“: Добри закони се не могу припремати једнострано

Протојереј ставрофор Велибор Џомић, координатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске каже да није добро што је од усвајања мишљења Венецијанске комисије о Предлогу закона о слободи вјероисповијести или увјерења, прошло три мјесеца а нови дијалог није покренут.

У Никшићу служено празнично бденије поред моштију Свете Февроније

Поводом празника Светих царских мученика Романових, ктиторске славе Саборног храма Светог Василија Острошког у Никшићу, свештенство никшићког намјесништва служило је, у уторак 16. јула 2019, свечано празнично бдјеније.

У Никшићу служено празнично бденије поред моштију Свете Февроније