У Никшићу приказан филм „Ви идите – ја нећу!“

22. Септембар 2017.

У организацији Друштва црногорско-руског пријатељства „Светог Георгија“ из Никшића, у уторак 19. септембра 2017, је приказан филм „Ви идите – ја нећу!“, који је, по књизи „Љетопис новог косовског распећа“ Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија, режирао хаџи Александaр Ђуровић.

У Никшићу приказан филм „Ви идите – ја нећу!“

Публику је, прије појекције филма, поздравио Спасоје Томић, који је казао да није лако говорити о Косову и Метохији, јер су о најсветијој српској земљи кроз историју говориле наше најмудрије главе.

„Један од тих умних људи је рекао да је Косово најскупља српска ријеч, а ја бих додао да је Косово најсветија и најврједнија српска ријеч. Косово је и најтрагичнија српска ријеч, јер од 1389. па на овамо гинемо и крв проливамо из године у годину, из деценије у деценију, из вијека у вијек. И тек што га вратимо неко опет крене да нам га отима“.

„Све што је у вези са Косовом је трагично, али исто тако и узвишено, па је и наш највећи пјесник Његош, уједно, и трагични јунак косовске мисли, како то лијепо рече Иво Андрић“, навео је Томић, истичући да Косово и Метохија није ствар прошлости, како се сада покушава наметнути српском народу.

Он је казао да Косово, можда, у једном дијелу, јесте ствар прошлости, пошто се много помиње у историји, али, Косово је, поручио је Томић, нераскидивно везано за садашњост, а још више за будућност српског народа.

У Никшићу приказан филм „Ви идите – ја нећу!“
Светигора

Вијести

Кроз културу и туризам до боље сарадње

Епархија будимљанско-никшићка

 | Манастир Ђурђеви Ступови, 84300 Беране, Црна Гора | тел/факс: +382 51 680 712 | info@eparhija.me