Прибојска Бања на путу обнове и реконструкције

Нови одбор Епархије милешевске и Одбор за изградњу конака и хотела у власништву манастира Свети Никола,као и Комисије формиране и благословене од стране Патријарха Иринеја,са великом посвећеношћу покренули су активности на изградњи нових и реконструкцији постојећих објеката некадашњег РХ центра у Прибојској Бањи.

Прибојска Бања на путу обнове и реконструкције

Завршени су радови на изградњи два павиљона са 10 апартмана, површине од по 33 м2, чије опремање је у току. Освећење павиљона обављено је 11. маја. За мјесец дана биће завршено уређење дворишног простора, па ће новоизграђени апартмани ускоро бити стављени у функцију. Планираном динамиком одвијају се и радови на реконструкцији и адаптацији хотела у власништву манастира Свети Никола. Реконструкција се изводи по пројекту ЦИП-а, тако да ће Прибојска Бања врло брзо имати савремено опремљен хотел, прилагођен потребама лијечења,рехабилитације и одмора свих категорија болесника и гостију. У овом послу учествују и локална самоуправа Прибоја,као и Медицински центар Ужице.

Прибојска Бања на путу обнове и реконструкције

Епархија милешевска ће из сопствених средстава и уз помоћ донатора, завршити радове у ресторанском дијелу,као и преостала два спрата хотела, укључујућии подрумске просторије у којима ће се налазити котларница, која ће по први пут за гријање користити догријавану бањску воду што ће значајно умањити трошкове гријања хотела и апратмана.

Прибојска Бања на путу обнове и реконструкције

„Ако Бог да, отварање апартмана и пуштање у рад очекујемо до Видовдана,28.јуна, а завршетак радова на хотелу до средине септембра ове године. Све ово ће допринјети унапређењу туристичке понуде и подизању смештајних капацитета у Прибојској Бањи, запошљавању једног броја радника, а представљаће и велику погодност пацијентима који користе љековита својства ове бањске воде“,поручују из Одбора Милешевске епархије и Одбора за изградњу, надајући се да ће ажурним радом правосудних органа у доношењу праведних и правноснажних судских одлука бити исправљене неправилности нанијете овој црквеној светињи,као и народу који овај Божји дар од памтивјека користи за лијечење и опоравак,те да ће, уз Божју помоћ, ове јесени Прибојска Бања синути у новом руху.

Прибојска Бања на путу обнове и реконструкције

Захваљујући поменутим активностима, које је покренула Епархија милешевска, спријечена су даља отуђења манастирске имовине.

Прибојска Бања на путу обнове и реконструкције

Radio Svetigora  Srpska pravoslavna crkva  svevidjebaner.png