Учесници пројекта "СЕРДЦЕ РОССИИ НЕ ЗАБУДЕТЬ" у посјети Русији

Група омладине из Никшића ових дана се налази у Русији, у склопу пројекта "СЕРДЦЕ РОССИИ НЕ ЗАБУДЕТЬ".

Учесници пројекта

Са њима у пратњи су књижевник Милутин Мићовић, предсједник Књижевног друштва "Његош“ и јереј Остоја Кнежевић, свештеник архијерејског намјесништва никшићког.

Учесници пројекта

Првог дана боравка у Русији посјетили су знаменитости и светиње Тверске области, превасходно Светоуспењски Старички манастир у граду Старици, гдје су упознати са богатом прошлошћу ове древне обитељи у којој је замонашен први Сверосијски Патријарх Јов.

Учесници пројекта

Потом је, захваљујући доброти и благослову Митрополита Тверског Г. Виктора, делегацији из Никшића омогућен обилазак других знаменитих храмова и светиња града Твера. Посебно значајно је било посјетити катедрални храм Воскресенија Христовог и храм Свете Тројице, а велику радост представљала је и посјета храма Светог Јована Шангајског, који је саградила православна омладина Твера. Треба подсјетити да је то први храм, посвећен овом светитељу који је саграђен у Русији.

Учесници пројекта

Чланови делегације су били примљени у сједишту Тверске митрополије, гдје су разговарали са предсједницима више епархијских одјељења.

Учесници пројекта

Захвалност на уприличеним посјетама чланови делегације изразили су организатору њиховог боравка у Русији – колективу Тверског Колеџа културе Н. А. Љвова.

Учесници пројекта

Video kanal Eparhije  Radio Svetigora  Sveviđe

Srpska pravoslavna crkva