Руско фолклорно и музичко вече

На Васкршњи понедјељак, 9. априла 2018, у Црквено-народном дому у Никшићу, одржан је, у организацији Словенског културног центра, Васкршњи концерт КУД-а Родник.

Руско фолклорно и музичко вече

Госте из ансамбла „Родник“ и присутну публику, поздравио је у име Црквене општине Никшић, ђакон др Никола Маројевић, који је казао да су дани Христовог васкрсења прилика да се просветимо слављем и истинском радошћу. Васкрсење Христово за хришћане је празник над празницима и славље над слављима.

„Славити Пасху – то значи свим срцем и душом познати силу и величину Христовог васкрсења. Славити Пасху – то значи постати нови човјек. Славити Пасху – то значи свим својим унутарњим бићем благодарити Богу за Његов неизречени дар – дар васкрсења и љубави, прослављајући заједно подвиг побједе Божанствене љубави“, рекао је о. Никола.

У првом дијелу фолклорне и музичке вечери чланови ансамбла „Родник“ из Москве представили су фолклорно наслеђе Русије, а у наставку су наступили са пјесмама и играма из Украјине.

Публика је срдачним аплаузима испратила извођење популарних руских пјесама, попут „Калинке“, али и старе српске народне пјесме „Ој ружице румена“. Вече су упечатљивим учинили гласови солисткиња: Љуба Петренко, Јелена Замјатина, Светлана Зинчук и Глафира, која је побједница неколико фестивала, између осталих „Словенске културе“ у Напуљу и „Дијалог културе“ у Тренту.

Ансамлб „Родник“ чине чланови из Русије, Украјине, Италије, а заједнички циљ им је промовисање културе и традиције Русије и Украјине.

Video kanal Eparhije  Radio Svetigora  Sveviđe

Srpska pravoslavna crkva