Конференција за новинаре поводом Првог Острошког полумаратона

8. Април 2017.

У Никшићу је, у петак 7. априла 2017, на Благовијести, одржана конференција за новинаре поводом предстојеће спортске манифестације Првог Острошког полумаратона, који ће се одржати на празник Цвијети, у недјељу 9. априла 2017.

Конференција за новинаре поводом ПрвогОстрошког полумаратона

Овај, првенствено спортски догађај, који има такмичарски карактер и за који је пријављено преко 300 учесника из десет држава, благословили су Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије и Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије.

Предсједник Организационог одбора манифестацијеБоро Одаловић је казао да Острошки полумаратон није само спортска промоција Никшића, Даниловграда и велике светиње Острошког манастира, већ је овом лијепом спортском причом обухваћена и промоција туризма, духовности наших простора.

Конференција за новинаре поводом ПрвогОстрошког полумаратона

О техничким детаљима стазе представнике медија упознао је чувени атлетичар, бивши маратонац,Драго Мусић, спортски директор манифестације. Мусић је изразио жељу организатора да Острошки полумаратон у будућности достигне цифру од преко хиљаду такмичара и на тај начин уђе у породицу великих маратона и полумаратона, који се одржавају у Европи и свијету.

Конференција за новинаре поводом ПрвогОстрошког полумаратона

Како се могло чути на конференцији за новинаре, старт полумаратона је симболично у 9 часова и 55 минута са Трга Шака Петровића, испред Саборног храма Светог Василија Острошког. Трчи се кроз град, трасом куда се креће Литија у славу Светог Василија Острошког, улицама: Вучедолском, Ивана Милутиновића, Вука Караџића, Народне омладине, Шесте црногорске, Николе Тесле, Његошевом улицом кроз центар Никшића, преко Трга Слободе, на Булевар 13. јул, Царев мост, преко Пандурице, на раскрсницу код крста са циљем до доњег Острошког манастира.

Први Острошки полумаратон, истакао је Мусић, окупиће најуспјешније атлетичаре из десет држава, међу којима су и четири олимпијца: Слађана Перуновић, најбоља црногорска атлетичарка, учесница Олимпијских игара у Лондону и Рију,Оливера Јевтић, такође учесница О.И. у Атини, Лондону и Рију, Ана Суботић,Дарко Живановић, квалитетни такмичари из Мађарске, Кеније, Њемачке, Словеније, са простора бивше Југославије.

Конференција за новинаре поводом ПрвогОстрошког полумаратона

Представницима медија обратио се познати маратонац Милета Божовић, промотер Острошког полумаратона. Он је казао да је један од најдражих тренутака у његовој спортској каријери одржавање овако масовне и квалитетне трке у Никшићу, која се поклапа са јубилејем – 50 година од када је он истрчао први маратон у Црној Гори.

У поменутим градским улицама у Никшићу саобраћај ће бити обустављен у термину од 10 до 11 часова.

Конференција за новинаре поводом ПрвогОстрошког полумаратона
Светигора

Вијести

Кроз културу и туризам до боље сарадње

Епархија будимљанско-никшићка

 | Манастир Ђурђеви Ступови, 84300 Беране, Црна Гора | тел/факс: +382 51 680 712 | info@eparhija.me